Asociația Echitate în Sănătate (AES) este partener al conferinței naționale cu participare internațională ”Impactul xenobioticelor asupra sănătății – a 3-a ediţie”, care va avea loc în perioada 17- 18 mai 2018, la București.

Evenimentul este organizat sub auspiciile Comisiei pentru Sănătate Publică, Senatul României, sub egida Secției de Toxicologie (afiliate la EUROTOX) a Societății de Științe Farmaceutice din România și a Asociației de Psihofarmacoterapie și Științe Cognitive (APSC), fiind creditat de Colegiul Farmaciștilor din România şi Colegiul Medicilor din România.

Evenimentul are ca obiectiv aducerea în prim plan a unor aspecte actuale privitoare la utilizarea în condiții de siguranță a xenobioticelor, din perspectiva științelor medicale și cognitive, și abordează tematici de actualitate nu numai din domeniile farmaceutic și medical (preclinic și clinic), ci şi din cel al legislativului.

Principalele subiecte abordate vor reflecta un spectru larg de aspecte privitoare la evoluția xenobioticului de la concepție la reglementări legislative și creșterea eficienței în comunicarea dintre specialiști cu variate profiluri profesionale. Evenimentul se adresează farmaciștilor, medicilor, psihologilor, chimiştilor, biologilor și biochimiștilor care își desfășoară activitatea în clinică și în cercetare.