Revista Politici de Sănătate și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC), în parteneriat cu Asociația Echitate în Sănătate, au organizat, în perioada 16- 17 februarie 2018, la București, cea de-a 4-a ediție a Masterclass Școala Pacienților

Peste 50 de pacienți veniți din toată țara au avut ocazia să stea de vorbă cu reprezentanții autorităților: conf. dr. Diana Loreta Păun – consilier de stat, Administrația Prezidențială, Sorina Pintea – ministrul Sănătăţii, dr. Alexandru Velicu – preşedintele ANMDM, Răzvan Vulcănescu – președintele CNAS, conf. univ. dr. Corneliu Florin Buicu – președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, dr. Emanuel Gabriel Botnariu – membru al Comisiei pentru sănătate publică din Senat, Romana Furtună – consilierul ministrului Sănătății pentru relația cu asociațiile de pacienți și ONG-urile, Dan Octavian Alexandrescu – secretar de stat în MS și dr. Vlad Negulescu – șeful Departamentului de Evaluare a Tehnologiilor Medicale din cadrul ANMDM. Reprezentanții autorităților și-au dovedit deschiderea față de problemele cu care se confruntă pacienții din România, oferind, pe alocuri, răspunsuri punctuale la situațiile menționate. Prima zi a Masterclass Școala Pacienților a fost organizată la sediul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM).

Cea de-a doua zi a evenimentului s-a desfășurat, cu sprijnul Primăriei Municipiului București, la ARCUB, iar pacienții au putut sta de vorbă cu 7 dintre cei mai cunoscuți/activi jurnaliti din Sănătate. Timp de două ore, Diana Brâncuș (TVR), Liliana Curea (Pro TV), Valentina Grigore (revista Politici de Sănătate/Școala Pacienților), Dana Lascu (Doctorul ziei/Evenimentul Zilei), Dan Mihalache (Viața Medicală), Emanuela Schweninger (TVR) și Adriana Turea (Radio România Actualități) au răspuns unor întrebări esențiale: cum pot aduce schimbarea asociațiile de pacienți, prin intermediul mass-media? New media/social media – ce trebuie să facă asociaţiile de pacienţi ca să conteze? Rezultatul acestei sesiuni a fost cel scontat: o colaborare mult mai bună între presă și asociațiile de pacienți, totul, în scopul îmbunătățirii calității vieții celor afectați de boli cronice.