Stiri

14 iunie- Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Miercuri, 14 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, bucureștenii pot dona sânge în mai multe zone special amenajate din Capitală.

Institutul Național de Hematologie Transfuzională “prof. Dr. C. T. Nicolau”, în colaborare cu Centrul de Tranfuzie Sanguină al Municipiului București organizează în Poiana Urbană (platforma cu statui) de la Piața Universității, în intervalul orar 08.00 – 15.00, o acțiune de donare de sânge cu ajutorul Centrului Mobil de Donare. Donatorii și cei aflați în zonă vor primi materiale informative de conștientizare a importanței donării de sânge. Parteneri ai acestui eveniment sunt Crucea Roșie, ISU și Fundația Donatorilor Benevoli de Sânge. Donatorii sunt așteptați și la Centrul de Tranfuzie Sanguină al Municipiului București în intervalul orar 07.00 – 14.00.

De asemenea, Institutul Național de Hematologie Transfuzională “prof. Dr. C. T. Nicolau” a încheiat parteneriate cu Mega Image și restaurantele Subway în vederea promovării donării de sânge atât în rândul angajaților, cât și în rândul clienților celor 2 companii. Promovarea se va realiza prin intermediul pliantelor, afișelor și pe rețelele proprii de socializare, iar donatorilor li se vor oferi produse pentru a înlocui volumul biologic donat.

Anul acesta campania OMS se axează pe donarea de sânge în situații de urgență, când omul impresionat se întreabă cum poate ajuta. Drept urmare, sloganul ales al campaniei este: Don’t wait until disaster strikes – What can you do? Give blood. Give now. Give often.

You may also like
Rata de diagnosticare a hepatitei trebuie să ajungă la 30% până în 2020
Dezbatere ”Echitate în Sănătate”- Îmbunătățirea managementului LLC în România
Leucemia limfocitară cronică în România – provocări și oportunități pentru pacienți